BrightAnalytics viert vijfde verjaardag met opening van Nederlandse vestiging.

VOKA – Omdat heel wat Nederlandse klanten aan de deur klopten, beslisten de vennoten om in Rotterdam een kantoor te openen.

In een handomdraai up-to-date de meest recente financiële en operationele cijfers kunnen consulteren: dat vinden CFO’s, CEO’s en andere stakeholders binnen een bedrijf erg handig. Het is één van de redenen van de expansie van BrightAnalytics, dat daarvoor een softwareplatform ontwikkelde. Omdat ook heel wat Nederlandse klanten aan de deur klopten, beslisten vennoten Lode Bogaert, Merijn Demuynck en Olivier Seynhaeve om in Rotterdam een kantoor te openen.

“We willen de taal van de markt blijven spreken.”
Lode Bogaert, Merijn Demuynck & Olivier Seynhaeve, Founders

De 3 vennoten hebben allemaal een professioneel verleden bij Accent Jobs, waar ze de microbe om te ondernemen spontaan voelden opborrelen. 7 jaar geleden zetten ze de stap. “We hebben eerst gedurende 2 jaar als consultant gewerkt”, verduidelijkt Lode Bogaert. “Dat bood ons de kans om de markt aan te voelen en te weten wat er leefde. We merkten dat er bij middelgrote bedrijven een grote vraag was naar een efficiënt platform voor managementrapportering. In 2014 hebben we dat gelanceerd onder de naam BrightAnalytics.

Corporate performance management

Een schot in de roos, zo bleek. “Met onze oplossing mikken we niet echt op zakelijke analisten, die werken met tools voor business intelligence met het oog op ad hoc-rapportering. Ons systeem sluit vooral aan bij ‘corporate performance management’, waarmee we eindgebruikers (CEO’s, CFO’s, filiaalmanagers, …) bedienen. Het is een heel gebruiksvriendelijk platform, los van alle complexiteit, dat eigenlijk door iedereen met bepaalde bevoegdheden consulteerbaar is en zich goed leent om na te gaan in hoeverre een bedrijf zijn KPI’s haalt”, pikt Merijn Demuynck in.

Verder lezen? Dat kan je hier.

 

Bron: Voka Ondernemers, 30/10/2019