Techpionier Jürgen Ingels investeert in BrightAnalytics

SmartFin, het investeringsfonds van Jürgen Ingels en Stefan Dierckx, investeert in BrightAnalytics.

SmartFin, het investeringsfonds van Jürgen Ingels en Stefan Dierckx, investeert in BrightAnalytics. De Belgische start-up maakt met visuele software complexe financiële rapportering in real time mogelijk. De investering en vooral de ervaring van SmartFin opent de deuren voor een sterke groei.

Persbericht

Hooglede / Sint-Katelijne-Waver – 04 oktober 2017 –
Jürgen Ingels heeft een nieuwe oogappel gevonden. Met zijn investeringsfonds Minos Capital wordt hij aandeelhouder van BrightAnalytics. De oprichter van Clear2Pay en Smartfin Capital investeerde eerder al met Minos Capital in onder andere Silverfin. Het West-Vlaamse BrightAnalytics vertaalt financiële en operationele cijfers in real time tot visuele en toegankelijke informatie. “BrightAnalytics brengt alle gegevens uit het ERP-pakket van een bedrijf samen met alle boekhoudkundige data. De analyse gebeurt direct en gebruiksvriendelijk. Managers, bestuursleden of zelfs werknemers krijgen zo op elk moment de juiste inzichten voor de beste beslissingen”, legt Olivier Seynhaeve uit, één van de drie stichters van BrightAnalytics.

Smart money

Opmerkelijk voor een tech-bedrijf is dat BrightAnalytics al sinds het eerste jaar winstgevend is. “De kapitaalsinjectie van SmartFin is smart money”, vult medevennoot Merijn Demuynck aan. “Na drie jaar ontwikkelen staat ons product op topniveau. Nu is het zaak om marktaandeel te veroveren in België en Europa. De ervaring, contacten en advies van een ICT-goeroe als Jürgen Ingels zijn daarin van enorme waarde.”

Groeiend belang van rapportering

De keuze voor BrightAnalytics past volledig in de fintech-strategie van SmartFin en Jürgen Ingels. De investering komt er na eerdere samenwerkingen tussen SmartFin en BrightAnalytics. “Real time rapportering in financiële organisaties of complexe bedrijfsstructuren wordt steeds belangrijker. BrightAnalytics maakt cijfers transparant en creëert in real time overzicht. De directe analyse van operationele en financiële cijfers is van essentieel belang in strategische beslissingen”, aldus Ingels die in 2015 nog verkozen werd tot ICT-persoon van het jaar.

Toegevoegde waarde

“De zaak s om marktaandeel te veroveren in België en Europa. De ervaring, contacten en advies van een ICT-goeroe als Jürgen Ingels zijn daarin van enorme waarde.”
Merijn Demuynck, Co-Founder

BrightAnalytics richt zich op alle sectoren en industrieën. “Hoe complexer de bedrijfsstructuur, hoe groter de toegevoegde waarde van BrightAnalytics”, weet medeoprichter Lode Bogaert. Het platform heeft een brede Belgische klantenportefeuille – van HR-diensten tot bouwbedrijven en investeringsfondsen – en heeft ook eerste klanten in Nederland, Duitsland en Ierland. Dit jaar wordt de kaap van 1 miljoen euro omzet gehaald. De kapitaalinjectie gaat gepaard met een aanwervingsronde, nog dit jaar zoekt BrightAnalytics 3 softwareontwikkelaars om het team te versterken.

Over BrightAnalytics

BrightAnalytics is een Belgische start-up uit Hooglede. Met software-as-a-service combineert het platform in real time alle financiële en operationele gegevens van een bedrijf tot een toegankelijk en visueel dashboard voor snellere en beter gefundeerde strategische beslissingen. Gestart in 2014 telt het bedrijf vandaag 7 medewerkers en een omzet van 1 miljoen euro met klanten in België, Nederland, Duitsland en Ierland.

http://www.brightanalytics.eu

Over Minos Capital

Minos Capital is een investeringsvennootschap dat jonge technologie bedrijven helpt doorgroeien in Europa. Minos Capital investeert zeer vroeg in pre-seed en seed financieringsrondes van bedrijven in de financiele technologie, cleantech, software en big data sectoren. Portefeuille bedrijven includeren Projective, Qpinch en Silverfin. Minos Capital werd in 2012 opgericht door Jürgen Ingels (ex Clear2Pay, SmartFin Capital, B-Hive) en Stefan Dierckx (Projective).

www.minoscapital.eu