"We willen er honderd procent zeker van zijn dat het bedrijf waarmee we werken alle data up-to-date houdt voor de meest accurate inzichten. Dat is precies wat BrightAnalytics doet."

-Erik Rothman, Adjunct-CFO
OpenInfra_Erik_bewerkt
"BrightAnalytics doet precies wat het belooft, zowel wat betreft de klantenondersteuning als het systeem zelf."
- Erik Rothman, Adjunct-CFO

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

De kracht van intuïtie

Open Infra versterkt zijn groei met BrightAnalytics

Het Zweedse Open Infra, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken in Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, werd tijdens zijn groeiproces geconfronteerd met veel handmatig en tijdrovend werk op financieel vlak. Dankzij het zeer intuïtieve BrightAnalytics-platform kan de fiber gigant verder groeien met het volste vertrouwen in zijn gegevens, rapporten en consolidatie. Adjunct-CFO Erik Rothman legt uit hoe dit komt.

Open Infra ontstond in 2008 in de buurt van de Zweedse hoofdstad Stockholm en bouwt, beheert en ontwikkelt glasvezelinfrastructuren voor gezinnen, bedrijven en gemeenten in Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf groeit snel en is momenteel de derde grootste speler in Zweden. Zoals vaak het geval is bij snelgroeiende bedrijven, volgt het gebruik van hun finance tools hetzelfde groeitempo. Erik Rothman, adjunct-CFO: “Vandaag hebben we 25 bedrijven in ons portfolio, die vier verschillende boekhoudsystemen gebruiken: Fortnox, Datev, Xero en Quickbooks. Om al die verschillende datasets te consolideren en te rapporteren, werkten we traditioneel met Excel. Maar het werd al snel duidelijk dat dit veel handmatig werk en ook veel risico’s met zich meebracht. We kunnen ons geen fouten veroorloven.”

Een veilig gevoel

Toen Open Infra tegen een muur dreigde aan te lopen, ging het bedrijf op zoek naar een strategische partner die hen een duurzame en geautomatiseerde oplossing kon bieden voor hun consolidatie en rapportage. Rothman: “In februari 2022 kwamen we in contact met het BrightAnalytics kantoor in Zweden. Lucas Carette vertelde ons wat de mogelijkheden zijn van het BrightAnalytics-platform en een maand later tekenden we het contract. Kort daarna werden alle gegevens en data geïntegreerd in de tool. “Er moesten veel intercompany transacties in kaart gebracht worden. Gelukkig nam BrightAnalytics dit werk grotendeels op zich en kon ik gemakkelijk alles nog eens dubbelchecken om er zeker van te zijn dat het proces goed en veilig verliep.” Open Infra gebruikt vooral de rapportage- en cashflowmodules: relatief eenvoudig, wat betekent dat Rothman zich nu comfortabel genoeg voelt om ook zijn collega’s van de boekhouding toegang te geven tot het platform. Hun doel is om maandelijks accurate consolidatierapporten te hebben.

Essentieel voor Open Infra is de ‘gemoedsrust’ die BrightAnalytics biedt. Of zoals Rothman zegt: “We willen er honderd procent zeker van zijn dat het bedrijf waarmee we werken alle gegevens up-to-date houdt voor de meest accurate inzichten. Dit is precies wat BrightAnalytics doet. Voor onze consolidatie hanteren wij namelijk een ‘zero fault’ approach.

Nu het systeem volledig up and running is, blikt Rothman voor het eerst terug op het proces. “Ik zie drie belangrijke redenen om BrightAnalytics te gaan gebruiken“, vertelt hij. “Ten eerste is het platform zeer intuïtief. Ten tweede is het heel gemakkelijk om alles tot op het laagste niveau te gaan bekijken, tot bij de onderliggende facturen. Ten derde is de tool perfect voor het in kaart brengen en consolideren van intercompany transacties.

Jaarrapport

De volgende stap die Open Infra zal zetten met het BrightAnalytics-platform is het opstellen van een jaarrapport. “Ik kijk er enorm naar uit om BrightAnalytics te gaan gebruiken om ons jaarrapport op te stellen”, vertelt Rothman. De jaarrapportage gebeurt in Zweedse Kronen, maar volgens Erik is het geen probleem om met verschillende valuta te werken binnen de tool.

Rothman is erg tevreden over BrightAnalytics: Het bedrijf doet precies wat het belooft, zowel wat betreft de klantenondersteuning als het systeem zelf. “Een vriend van mij werkt bij Fastum, een vastgoedbedrijf. Ik heb hem eens verteld over BrightAnalytics en blijkbaar was mijn enthousiasme aanstekelijk, want Fastum is ondertussen ook Bright-klant geworden.”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Open Infra:

  • Accuraat en up-to-date
  • Betrouwbaar
  • Erg intuïtief en gebruiksvriendelijk
  • Snelle implementatie
  • Connecteert met elk pakket

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?

Open infra logo

Over Open Infra

Het Zweedse Open Infra bouwt, beheert en ontwikkelt glasvezelnetwerken voor gezinnen, bedrijven en gemeenten. Met een omzet van ongeveer 100 miljoen SEK zijn zij momenteel de derde grootste speler in Zweden. Het bedrijf heeft 25 legale entiteiten in Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.