Arbeiderskosten kunnen we nu zelfs per werf in rekening brengen. Dat was nooit eerder mogelijk, want in Excel was er geen beginnen aan.

-Bieke Labeeuw, Finance Manager
"We verliezen geen tijd met het verzamelen van cijfers, maar kunnen meteen aan de slag. Dat is uiteindelijk wat de aandeelhouders interesseert."
- Bieke Labeeuw, Finance Manager

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

Werfrapportering? Moeilijk hoeft het niet te zijn.

Toen BrightAnalytics contact opnam met Isocab Construct, was dat net op het perfecte moment: het in isotherme constructies gespecialiseerde bedrijf was namelijk net op zoek naar een efficiëntere manier om te rapporteren. En dan met name voor de opvolging van hun werven. BrightAnalytics slaagde erin om hiertoe de link te maken met het ERP-pakket van het bedrijf én het boekhoudpakket Venice.

“We werken sinds 2021 met BrightAnalytics”, begint Bieke. “Ik moet er eerlijk bijzeggen dat dat komt omdat ze ons zelf gecontacteerd hebben (lacht). Ze hebben mooie referenties, dus heb ik daar even mijn licht opgestoken. Omdat BrightAnalytics gepersonaliseerd wordt, haalt elk bedrijf er natuurlijk uit wat het specifiek nodig heeft. Toen we een online demo kregen, zag ik echter meteen de voordelen voor ons bedrijf. We waren op dat moment namelijk op zoek naar een betere manier om te rapporteren, niet zozeer voor de maandelijkse totaalrapportering, maar vooral voor onze projectrapportering per werf. De klanten die ik contacteerde, bevestigden me dat ze hier sterk in waren.”

Playstation voor financiële talenten

Vooral de aandeelhouders vonden de mogelijkheid om projectrapportering te doen doorslaggevend in de keuze voor BrightAnalytics, maar ook Bieke was erg enthousiast vanuit haar rol als Finance Manager. “Ik zag meteen dat ik hier te maken had met de Playstation in mijn branche”, zegt ze. “Alles wordt mooi gepresenteerd, het is gebruiksvriendelijk en ik kan onze interne rapportering naar mijn hand zetten zoals we dat vroeger ook deden in Excel. Fantastisch speelgoed voor iemand met mijn beroep. Toen we BrightAnalytics vertelden wat we uit het systeem wilden kunnen halen, zeiden ze ons meteen dat dit zeker haalbaar was.”

Connectie met andere pakketten

Om de operationele rapportering van belangrijke KPI’s per werf op punt te stellen, moest BrightAnalytics connectie maken met Lean Interactions, het ERP-programma van Isocab Construct, en boekhoudpakket Venice. Dat lukte zonder veel moeite. “Nacalculaties maken per werf verliep vroeger ontzettend moeizaam”, legt Bieke uit. “We moesten een drietal Excels exporteren uit ons boekhoudprogramma, en van daaruit het resultaat voor één werf proberen te berekenen. Een hels werk, waarbij we veel tijd verloren om alle gegevens per project uit het systeem te halen. Bovendien moesten we ons altijd de vraag stellen of alles wel klopte, want de kans op fouten was groot. Vandaag stromen de data makkelijk door vanuit Lean Interactions en Venice naar de software van BrightAnalytics.”

Dat levert het bedrijf een enorme tijdswinst op. “We verliezen geen tijd met het verzamelen van cijfers, maar kunnen er meteen mee aan de slag en conclusies trekken. Dat is uiteindelijk wat de aandeelhouders interesseert”, legt Bieke uit. “Daarnaast kunnen we makkelijk doorklikken naar de details, zelfs tot op het niveau van de verkoop- of aankoopfactuur. Ook onze zaakvoerder doet nu zelf snelle opzoekingen in het systeem, en sommige projectleiders hebben zelfs inzicht in hun eigen projecten, zodat ze die beter kunnen opvolgen.”

Projectcalculatie in detail

Isocab Construct werkt verder nog met Geodynamics, een programma dat de gewerkte uren van haar arbeiders registreert. Doordat BrightAnalytics ook met dit pakket geconnecteerd is, gebeurt de projectcalculatie nu tot in het kleinste detail. “In de boekhouding zie ik enkel de totale kosten voor onze arbeiders en bedienden. Dankzij de connectie met BrightAnalytics kunnen we de arbeiderskosten nu per werf in rekening brengen. Dat hebben we nooit eerder gedaan, in Excel was er geen beginnen aan. Bovendien geeft BrightAnalytics automatisch ook de extracomptabele boekingen weer van de voorraad en de te ontvangen facturen per project.”

Zelf referentie

Naar de toekomst toe wil Bieke alvast nog veel meer alle mogelijkheden van het platform ontdekken. “Op dit moment haal ik er de vanzelfsprekende dingen uit, maar ik kan er nog veel meer mee doen. De tijd ontbreekt me om het verder te optimaliseren. Binnenkort maak ik daar een prioriteit van. Dat vind ik leuk: er zijn nog mogelijkheden. En als we nog specifieke zaken willen programmeren, kan dat.”

Ondertussen wordt ze zelf opgebeld door bedrijven die overwegen om met BrightAnalytics te werken. “Volgende week heb ik zelfs een vergadering met een bouwbedrijf dat er eens over van gedachten wil wisselen. Misschien leer ik er zelf nog van bij en ontdek ik nog nieuwe mogelijkheden”, besluit ze enthousiast.

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Isocab Construct:

  • Makkelijke werfopvolging
  • Doorklikbaar tot in het kleinste detail
  • Enorme tijdswinst: cijfers kunnen meteen geanalyseerd worden
  • Kans op fouten tot een minimum herleid
  • Ontzettend veel mogelijkheden
  • Zeer capabele programmeurs
  • Aangename samenwerking en vlotte communicatie

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?

Isocab Construct_logo

Over Isocab Construct

Het West-Vlaamse Isocab Construct slaagde erin om dé referentie te worden in – zoals de naam laat vermoeden – isotherme constructies en deuren, geconditioneerde hoogbouw en dak- en gevelbekleding. Rechtstreeks of als onderaannemer voor bouwfirma’s in de industriebouw. Kwaliteit, innovatie en een uitmuntende service houden ze hoog in het vaandel. Onder meer om die reden vinden ze het essentieel om elke werf nauwlettend te kunnen opvolgen. En daar zorgt BrightAnalytics mee voor.