Onze medewerkers zien de impact van beslissingen. Dat maakt hen meer betrokken.

-Vanessa Wouters, Finance Manager
Synergie_Belgium_Testimonial_BrightAnalytics
"Met BrightAnalytics hebben we op elk moment inzicht in ons rendement en de kostenbeheersing."
- Vanessa Wouters, Finance Manager

Modules in gebruik

Meer betrokkenheid door een toegankelijke rapportage

Van mkb naar grote speler: hr-dienstverlener Synergie zit volop in de flow. Om de groei beheersbaar te houden, ontstaat de behoefte aan eenvoudigere en meer efficiënte bedrijfsprocessen. Tot enkele jaren geleden werden alle financiële cijfers en rapporten manueel verwerkt. Met de komst van BrightAnalytics hebben, naast het management, nu alle medewerkers op elk moment inzicht in de resultaten. Zo zien ze meteen de impact van een beslissing, wat de betrokkenheid enorm verhoogt.

In pakweg 10 jaar tijd steeg de omzet van Synergie Belgium van 86 naar 277 miljoen euro, goed voor een 400-tal vaste medewerkers verspreid over 85 kantoren in België. “De laatste jaren veranderen we van een mkb in een grote speler. Eenvoudige processen en snelle rapportage zijn meer dan ooit essentieel”, weet Project Manager IT Filip Steyaert.

Vaarwel handenarbeid

Het managementteam van Synergie koos een aantal jaren geleden voor BrightAnalytics als financieel hulpmiddel. “Kwartaalcijfers, prognoses, budgetten: alles zit er in. We hebben op elk moment inzicht in ons rendement en de kostenbeheersing, ook in vergelijking met vorige jaren of kwartalen. Of het nu high level is, dan wel in detail, met één klik zoomen we in op specifieke posten”, klinkt het.

Dat was ooit anders. Finance Manager Vanessa Wouters weet waarover ze spreekt: “We hadden die cijfers natuurlijk ook in het vroegere systeem, alleen moest ik toen alles manueel voorbereiden en exporteren. Nu hebben de managers zelf op elk moment toegang tot alle rapporten. En dat zowel op nationaal niveau als per regio, kantoor of voor één specifieke klant. Het scheelt een hoop vragen, mails en tijd.”

Meteen impact zien

BrightAnalytics doet veel meer dan cijfers inzichtelijk maken voor het management. Sinds vorig jaar hebben ook de districtmanagers, kantoormanagers én alle consultants in de kantoren toegang tot de operationele rapportages. Dagelijkse activiteiten worden vergeleken met targets en budgetten. En dat – naar keuze – per jaar, kwartaal of per maand.

“Zo kan de kantoormanager samen met het team aan de slag, en de regiomanager op zijn of haar beurt met de kantoormanagers”, zegt Filip. “Onze medewerkers zien nu de impact van beslissingen. Dat maakt hen meer betrokken, kostenbewust en verantwoordelijk. Ze kunnen beter focussen en resultaatgerichter werken. BrightAnalytics zorgt voor die meerwaarde.”

Razendsnel inspelen op veranderingen

Blijkt iets in de rapportage minder werkbaar voor de ene of de andere afdeling, dan komt BrightAnalytics volgens Filip snel op de proppen met een oplossing. “We werken goed samen. De specialisten bij BrightAnalytics komen uit de business, dat voel je. Bovendien kennen ze hun tool heel goed. Aanpassingen zijn zo gebeurd. Weken wachten, is niet aan de orde. Daardoor spelen we samen met BrightAnalytics razendsnel in op de veranderingen in onze branche”, besluit Filip.

Benieuwd naar wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Synergie:

  • Iedereen heeft op elk moment inzicht in de resultaten
  • Eenvoudige en snelle rapportages
  • Met één klik kan je inzoomen op specifieke posten
  • Gemakkelijk en efficiënt filters toepassen
  • Iedereen ziet meteen de impact van beslissingen