KBC Corporate Banking

KBC – Het gaat vooruit bij BrightAnalytics. Daarvan getuige het nieuw partnership met KBC Corporate Banking.

 

Een belangrijke stap in de ambitieuze groeistrategie

Het gaat vooruit bij BrightAnalytics. Daarvan getuige het nieuwe partnership met KBC Corporate Banking, die bedrijven in België nog beter wenst te ondersteunen in de financiële uitdagingen. Voor BrightAnalytics betekent deze commerciële samenwerking een nieuwe, belangrijke stap in de ambitieuze groeistrategie.

Als bankier zit KBC Corporate Banking vaak met bedrijven rond de tafel over hun financiële noden. Ten allen tijde een helder en actueel zicht hebben op de financiële en operationele prestaties van het bedrijf is cruciaal om op het juiste moment de juiste beslissingen te kunnen nemen. Real-time management rapportering zorgt voor die vinger aan de pols.

Op eenzelfde tijdstip kondigt KBC Corporate Banking ook de samenwerking met een andere Fintech aan: Cashforce, een software die werkkapitaal in kaart brengt.

KBC

Wim Eraly, algemeen directeur Corporate Banking: “Voor ons was het al langer duidelijk dat we als bankier met meer geavanceerde technologie moeten samenwerken met onze klanten. De tijd is voorbij dat een relatiebeheerder samen met de klant op papier of in Excel een benaderende berekening maakt van de kredietnoden voor het komende jaar. We moeten onze klanten daar nog beter in ondersteunen om tot accurate real-time inzichten te komen. Dit geldt ook op het vlak van bedrijfsresultaten. Accurate cijfers gevisualiseerd in heldere rapporten zorgen ervoor dat je ten allen tijde perfect weet hoe je organisatie presteert. We geloven bij KBC ook in Open Banking, waardoor we dit soort oplossingen niet zelf bouwen maar op zoek gaan naar externe partners die technologie aanwenden om tot een valabele klantenoplossing te komen. In die benadering zijn Cashforce en BrightAnalytics de eerste waarmee we een partnership sluiten.”

BrightAnalytics

Lode Bogaert, Co-founder BrightAnalytics: “Als bedrijf moet je de financiële prestaties kort en snel kunnen opvolgen, hoe complex je structuur ook is. Wij automatiseren de consolidatie van alle cijfers en vertalen ze in bruikbare en inzichtelijke management rapporten, die je ook kan delen met de hele organisatie. Je krijgt helikopteroverzichten in duidelijke, visuele dashboards en kan ook inzoomen tot het kleinste detail om risico’s te identificeren. Wij willen iedereen van de organisatie helder inzicht geven in de prestaties omdat transparantie de wendbaarheid en de kansen op succes sterk verhoogt. Samen met KBC willen we zo een boost geven aan de ambitieuze Belgische KMO’s. Een beloftevol partnership dat ook onze eigen groeistrategie stevig kracht bijzet.”

Het volledige persbericht van KBC Corporate Banking kan je raadplegen via KBC.com.

Lid worden van ons groeiend partnernetwerk?

  • Wie is BrightAnalytics?

    BrightAnalytics is een dynamisch, groeiend techbedrijf. Het is ons doel om bedrijven te helpen hun managementrapportageprocessen te stroomlijnen. Houd de veranderende bedrijfsomgeving bij en groei snel en duurzaam.

  • Wie is het doelpubliek van BrightAnalytics?

    BrightAnalytics richt zich op de financiële profielen in de organisatie die zich bezig houden met rapportering. Onze focus ligt op de CEO’s en CFO’s binnen de organisatie.

  • Wat is management rapportage?

    Management rapportage is het verzamelen van data en deze visualiseren op een eenvoudige wijze.