Monitr alternatief - 5 redenen waarom bedrijven voor BrightAnalytics kiezen

Het team van Monitr zag net zoals ons een probleem in de markt en bouwde een tool voor financiële rapportering met een focus op cashflow forecasting.

Wilt u meer weten over BrightAnalytics als alternatief voor Monitr? Lees dan zeker verder.

Monitr alternatief – 5 redenen waarom bedrijven BrightAnalytics verkiezen voor hun management rapportering:

1. Denk verder dan Excel

Monitr alternatief - Diepgaande analyses met BrightAnalytics

Excel is een fantastisch hulpmiddel vanwege zijn flexibiliteit als het gaat om snelle berekeningen, maar het is echter niet gebouwd voor management rapportering. Wanneer de complexiteit in uw organisatie toeneemt of handmatig werk teveel wordt, loopt u snel tegen de limieten van Excel aan.

In het cloudgebaseerde BrightAnalytics-platform kunt u rapporteren, consolideren en zelfs budgetteren:

 • Cijfers en dashboards raadplegen in de weergaven die u wilt, waar en wanneer u maar wilt.
 • Gegevens in elke dimensie splitsen en bepalen waarop u zich wilt concentreren en wat u wilt monitoren.
 • Tot op het laagste detailniveau inzoomen en zelfs toegang krijgen tot uw digitale factuur.

 

2. Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface

Monitr alternatief - Intuïtief en gebruiksvriendelijk platform van BrightAnalytics

Onze tool is gebruiksvriendelijk, zowel voor gebruikers met een financiële als een niet-financiële achtergrond. Na slechts een halve dag opleiding kunt u zo aan de slag met het platform. Wijzigingen aanbrengen in de structuur, mappings, dashboards, gebruikerstoegang, enz. kunt u nu eenvoudig zelf regelen zonder hulp van een interne of externe specialist.

Met BrightAnalytics worden complexe zaken in slechts een paar klikken geautomatiseerd, waardoor u makkelijk kunt inzoomen op de boekingsdetails en gescande facturen. Via onze intercompany-matchingtool worden alle IC-eliminaties weergegeven en gemonitord en kunt u ontbrekende boekingen binnen enkele seconden identificeren. Zo bent u nooit meer uren bezig met het zoeken naar fouten in uw boekhoudpakket.

 

3. Betrouwbaar en geïntegreerd

Monitr alternatief - Automatische health check controle door BrightAnalytics

BrightAnalytics zorgt ervoor dat de data op het platform altijd 100% compatibel is met het bronsysteem (boekhouding, ERP of CRM pakket). Dankzij een ingebouwde health check zijn er geen discrepanties tussen wat er gerapporteerd wordt en wat er is geboekt. De data wordt ook elke nacht gesynchroniseerd tussen uw bronsysteem en het platform, zodat u altijd naar de laatste beschikbare data kijkt.

Daarnaast maken we verbinding met elk systeem (zowel cloud-gebaseerde als lokale systemen). Tegenwoordig hebben we meer dan 150 connectoren beschikbaar en als uw softwarepakket niet op die lijst staat, dan maken wij de connector met plezier binnen enkele dagen voor u.

 

4. 360° rapportering, monitor je cijfers altijd en overal

Monitr alternatief - 360° overzicht over de organisatie met BrightAnalytics

Naast onze financiële module beschikt BrightAnalytics ook over een cashflow module met cashflow prognoses en operationele KPI’s. Op die manier krijgt u een 360 ° overzicht van uw organisatie. Onze cash-oplossing bestaat enerzijds uit client- & customer agings en anderzijds uit een cash forecasting. In termen van operationele KPI’s kunnen we koppelen met ERP, CRM en tijdsregistratiesystemen om inzicht te krijgen in marges, topklanten, salesfunnels, facturabele hours, projectinformatie etc. en om deze te monitoren afhankelijk van het type bedrijf.

 

5. Engagement

Monitr alternatief - toegangscontrole met BrightAnalytics

Een cloudgebaseerde oplossing biedt veel voordelen. De grootste is wellicht de betrokkenheid en het eigenaarschap die u binnen uw organisatie creëert. Binnen het BrightAnalytics-platform kunt u toegang geven aan meerdere mensen om de management rapportering te monitoren en te analyseren.

Integraties-alternativepages

Meer dan 150 integraties

BrightAnalytics connecteert met meer dan 150 integraties, zowel boekhoud-, ERP-, als CRM-systemen. De bron kan online, on-premise of zelfs een spreadsheet zijn. Er kan ook een onbeperkt aantal integraties gecombineerd worden binnen het platform!

 • atom-alt
  One single version of the truth

  Eén enkele versie van de waarheid allemaal gecapteerd in één rapporteringsplatform. Altijd heldere inzichten in financiële en operationele prestaties.

 • atom-alt (4)
  Realtime data integratie

  De software connecteert met eender welk boekhoudpakket, ERP of CRM systeem. We lezen de transacties uit in realtime, zodat u altijd met accurate cijfers werkt.

 • atom-alt (3)
  Sterke visualisaties

  Lees de cijfers in ijzersterke, duidelijke visualisaties. Van overzichtelijke tabellen en advanced charts tot heatmaps & geomapping.

 • atom-alt (5)
  Dynamische filters

  Schakel snel tussen overkoepelende rapporten over de hele organisatie naar gefilterde overzichten op analytische dimensies. Deze filters definieert u op maat van de organisatie in het admin panel.

 • atom-alt (2)
  Geaggregeerde views

  Standaard ziet u de data geaggregeerd over alle vennootschappen heen. Klik en sleep om de prestaties van verschillende bedrijven of business units op te tellen of te vergelijken.

 • atom-alt (1)
  Flexibele toegangsrechten

  Toegangsrechten kunnen in 2 richtingen tot op persoonsniveau ingesteld worden: op basis van data (bv. region, unit…) of op basis van functionaliteit (bv. views, doorklikmogelijkheden…)

Ons team staat klaar om u een persoonlijke en uitstekende service te bieden.

“Er werd een gepersonaliseerde korte- en langetermijnforecast gebouwd, zoals wij die graag zien.”
– Justyna Gorna, CFO
Van der Erve logo
 • Welke verschillende modules biedt BrightAnalytics aan?

  BrightAnalytics biedt 3 verschillende rapportering modules aan: financiële rapportering, cash rapportering en operationele rapportering. Zo kunnen alle afdelingen binnen een bedrijf volledig en tot in detail gemonitord worden.

 • Hoe werkt BrightAnalytics?
  1. Connecteer: BrightAnalytics legt connectie met boekhoud-, ERP- en CRM-systemen, en centraliseert alle data in het BrightAnalytics platform.
  2. Rapporteer: De standaard templates in BrightAnalytics zijn meteen instapkaar, maar kunnen ook aangepast worden naar ieders wensen.
  3. Analyseer: De management rapporten en dashboards bieden een schat aan informatie, en geven meteen helder inzicht in de cijfers van de gehele organisatie.
  4. Engageer: De duidelijke rapporten helpen de business strategie en de uitvoering ervan beter te stroomlijnen, en garanderen transparantie binnen het bedrijf.

 • Wat is de cash rapportering module van BrightAnalytics?

  De cash module binnen het BrightAnalytics-platform bestaat enerzijds uit de agings (klanten-leveranciers) en de cash forecast. Hoe rijker de databron, hoe meer trends u kan voorspellen en monitoren in het kader van cash.

 • Wat is intercompany eliminatie?

  Intercompany eliminatie is het proces waarbij het moederbedrijf transacties tussen dochterondernemingen in een groep elimineert. BrightAnalytics automatiseert dit proces, waarbij de interne doorfacturaties automatisch geëlimineerd worden en u meteen inzicht krijgt in de uw cijfers met één klik op de knop.

 • Wat is geconsolideerde rapportage?

  Geconsolideerde rapportage toont de cijfers van alle vennootschappen binnen de groep samen met de nodige intercompany eliminaties en consolidatieboekingen.