5 redenen waarom bedrijven voor BrightAnalytics kiezen

Eerst en vooral willen we het team van LucaNet erkennen. Zij zagen net als wij een probleem in de markt en bouwden een oplossing voor geconsolideerde rapportering.

Wilt u meer weten over BrightAnalytics als alternatief voor LucaNet?
Lees dan zeker verder.

5 redenen waarom bedrijven BrightAnalytics verkiezen voor hun management rapportering

1. Consolidatie

BrightAnalytics is de perfecte tool voor al uw consolidatiebehoeften, met aanpasbaarheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Ons platform ondersteunt meerdere consolidatiekringen, waardoor u kunt voldoen aan diverse rapportagevereisten en zorgt voor uitgebreide en nauwkeurige financiële rapportage. Met BrightAnalytics kunt u eenvoudig multi-GAAP en IRFS aanpassingen uitvoeren, waarbij verschillende boekhoudkundige standaarden moeiteloos worden ondersteund.

De tool biedt aanpasbare consolidatie-intervallen, waardoor u kunt kiezen uit jaarlijkse, kwartaal-, maand-, jaar-tot-nu-toe (YTD) of andere intervallen om te voldoen aan uw specifieke behoeften. Consolidatieboekingen kunnen naadloos worden gebruikt over meerdere kringen, waardoor het proces soepel en efficiënt verloopt.

Om de betrouwbaarheid van gegevens te waarborgen, implementeert BrightAnalytics gezondheidscontroles die veranderingen effectief monitoren en beheren. Deze functie garandeert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van uw gegevens te allen tijde.

Scherm­afbeelding 2024 07 02 om 09.25.29

2. Eliminatie van intercompany transacties

Scherm afbeelding 2024 07 02 om 09.02.15

Onze consolidatietool identificeert intercompany-boekingen door gebruik te maken van gemarkeerde gegevens die worden weergegeven in de IC-reconciliaties-app. Deze boekingen worden automatisch verwerkt en geregistreerd per relatie over verschillende consolidatiegroepen, waardoor een nauwkeurige en efficiënte financiële consolidatie wordt gewaarborgd. Door directe integraties met bronsystemen en het lezen van gegevens op transactieniveau, is het eenvoudig om intercompany-transacties te identificeren. Met andere woorden, het is niet nodig om intercompany-transacties in de boekhouding te labelen.

3. Snel, intuïtief en dynamische interface

Scherm­afbeelding 2024 06 24 om 13.46.17

Feedback van onze klanten benadrukt consequent de gebruiksvriendelijkheid van BrightAnalytics, zowel voor financiële als niet-financiële gebruikers. Met slechts een halve dag training kunt u snel overweg in ons platform.

BrightAnalytics stelt u in staat om gemakkelijk wijzigingen aan te brengen in structuren, mappings, dashboards, gebruikerstoegangen en meer. In tegenstelling tot traditionele BI-tools, die vaak vereisen dat een interne of externe specialist wijzigingen aanbrengt, geeft ons platform de controle direct in uw handen. Bovendien bieden we een visueel aantrekkelijk interface dat de algehele gebruikerservaring verbetert.

4. Wij connecteren met uw pakket

We verbinden met uw systeem, zowel cloudgebaseerd als on-premises. Vandaag de dag hebben we meer dan 280 integraties beschikbaar, zoals Exact, AFAS, SAP, Twinfield, Microsoft Navision, … Als uw softwarepakket niet tussen onze lijst staat, zijn we er trots op dat we de connector in een paar dagen kunnen creëren – dat is onze specialiteit.

Mock up apps 10

5. ESG – rapportage 

pLGTurBzaWV 2 1

Naast uitgebreide geconsolideerde managementrapportage gaat BrightAnalytics nog een stap verder door ESG (Environmental, Social, and Governance) rapportageoplossingen aan te bieden. Beheer uw ESG-verantwoordelijkheden effectief met onze suite van speciale ESG-toepassingen. Deze tools stellen u in staat om uw ESG-rapportageprocessen te stroomlijnen, wat zorgt voor moeiteloze naleving van wettelijke verplichtingen en minimalisering van uw werklast.

 

“Het platform is vooral gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Bovendien kunnen we zelf snel rapporten opzetten én beheren!”
– Stefanie Destoop, Finance Manager
Ghistelinck logo

Ons team staat klaar om u een persoonlijke en uitstekende service te bieden.

 • Wie is BrightAnalytics?

  BrightAnalytics is een dynamisch, groeiend techbedrijf. Het is ons doel om bedrijven te helpen hun managementrapportageprocessen te stroomlijnen. Houd de veranderende bedrijfsomgeving bij en groei snel en duurzaam.

 • Hoe werkt BrightAnalytics?
  1. Connecteer: BrightAnalytics legt connectie met boekhoud-, ERP- en CRM-systemen, en centraliseert alle data in het BrightAnalytics platform.
  2. Rapporteer: De standaard templates in BrightAnalytics zijn meteen instapkaar, maar kunnen ook aangepast worden naar ieders wensen.
  3. Analyseer: De management rapporten en dashboards bieden een schat aan informatie, en geven meteen helder inzicht in de cijfers van de gehele organisatie.
  4. Engageer: De duidelijke rapporten helpen de business strategie en de uitvoering ervan beter te stroomlijnen, en garanderen transparantie binnen het bedrijf.

 • Welke verschillende modules biedt BrightAnalytics aan?

  BrightAnalytics biedt 3 verschillende rapportering modules aan: financiële rapportering, cash rapportering en operationele rapportering. Zo kunnen alle afdelingen binnen een bedrijf volledig en tot in detail gemonitord worden.