5 redenen waarom bedrijven voor BrightAnalytics kiezen

Eerst en vooral willen we het team van CaseWare erkennen. Zij zagen net als wij een probleem in de markt en bouwden een oplossing voor geconsolideerde rapportering.

Wilt u meer weten over BrightAnalytics als alternatief voor CaseWare? Lees dan zeker verder.

5 redenen waarom bedrijven BrightAnalytics verkiezen voor hun management rapportering

1. Denk verder dan Excel

CaseWare alternatief - Diepgaande analyses met BrightAnalytics

We weten allemaal dat Excel een fantastisch hulpmiddel is vanwege zijn flexibiliteit als het gaat om snelle berekeningen. Het is echter niet gebouwd voor management rapportering. Wanneer de complexiteit in uw organisatie toeneemt of handmatig werk teveel wordt, loopt u snel tegen de limieten van Excel aan.

Het is immers foutgevoelig, versiebeheer wordt moeilijk (herinnert u zich dat bestand met de naam “report_v7_Final_v2”), slechts één persoon kan het bestand op een bepaalde tijd raadplegen en u heeft een aantal Excel-wizards nodig om het bestand te onderhouden.

BrightAnalytics gelooft dat de toekomst van rapportering en consolidatie (en ja, zelfs budgettering) in een wereld zonder Excel kan. In het cloudgebaseerde BrightAnalytics-platform kunt u uw cijfers en dashboards raadplegen in de weergaven die u wilt en waar en wanneer u maar wilt. U kunt de gegevens in elke dimensie splitsen en bepalen waarop u zich wilt concentreren. U kunt tot op het laagste detailniveau inzoomen en zelfs toegang krijgen tot uw digitale factuur.

 

2. Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface

CaseWare alternatief - Intuïtief en gebruiksvriendelijk platform van BrightAnalytics

De feedback die we krijgen van onze klanten is dat onze tool gebruiksvriendelijk is, zowel voor gebruikers met een financiële als een niet-financiële achtergrond. Met slechts een halve dag opleiding kunt u zo aan de slag met het platform.

Wijzigingen aanbrengen in structuur, mappings, dashboards, gebruikerstoegang, enz. kunt u eenvoudig zelf regelen. Wij leggen de sleutels in uw handen. Dit in tegenstelling tot de klassieke BI-tools waarbij eventuele wijzigingen door een in- of externe specialist moeten worden aangebracht.

Laat u niet misleiden, een gebruiksvriendelijk product betekent daarom niet eenvoudig. De BrightAnalytics-tool is in de loop der jaren ontwikkeld om complexe zaken in slechts een paar klikken te automatiseren.

Met BrightAnalytics kunt u ‘slice and dice’ inzoomen op de boekingsdetails en gescande facturen. Wanneer IC-eliminaties niet op nul staan, bieden we een intercompany-matchingtool, waarin u ontbrekende boekingen binnen enkele seconden kunt identificeren. De dagen dat u uren bezig bent met het zoeken naar fouten in uw boekhoudpakket behoren met BrightAnalytics tot het verleden.

 

3. Betrouwbaar en geïntegreerd

CaseWare alternatief - Automatische health check controle door BrightAnalytics

BrightAnalytics zorgt ervoor dat de data op het platform altijd 100% compatibel is met het bronsysteem (boekhouding, ERP of CRM pakket). Met een ingebouwde health check, die ervoor zorgt dat er geen discrepanties zijn tussen wat er gerapporteerd wordt en wat er is geboekt. Als u bijvoorbeeld een nieuwe grootboekrekening aanmaakt in uw softwarepakket, ontvangt u een e-mailbericht dat er moet worden gemapped naar de juiste P&L-structuur.

Hebben we al gezegd dat we verbinding maken met elk systeem (zowel cloud-gebaseerde als lokale systemen)? Tegenwoordig hebben we meer dan 100 connectoren beschikbaar. Als uw softwarepakket niet op die lijst staat, zijn we er trots op dat we de connector binnen enkele dagen kunnen maken – dit is precies wat we doen.

BrightAnalytics synchroniseert de data elke nacht tussen uw bronsysteem en het platform, zodat u altijd naar de laatste beschikbare data kijkt. In afsluitperiodes wilt u dit misschien zelfs meerdere keren per dag doen om het eindresultaat te controleren op basis van de laatste boekingen. Druk gewoon op “vernieuwen”.

 

4. 360° rapportering, altijd en overal raadpleegbaar

CaseWare alternatief - 360° overzicht over de organisatie met BrightAnalytics

Het tempo van het zakendoen zal niet vertragen, integendeel. Het is dus het beste om uw bedrijf te bewapenen met de tools om correcte en snelle strategische beslissingen te nemen, overal en altijd.

Naast onze financiële module is de BrightAnalytics-oplossing ook uit te breiden met cashflow prognoses en operationele KPI’s. Op die manier krijgt u een 360 ° overzicht van uw organisatie. Onze cash-oplossing bestaat enerzijds uit client- & customer agings en anderzijds uit een cash forecasting. In termen van operationele KPI’s kunnen we koppelen met ERP, CRM en tijdregistratiesystemen om inzicht te krijgen in marges, topklanten, salesfunnels, facturabele hours, projectinformatie, etc, afhankelijk van het type bedrijf.

 

5. Engagement

CaseWare alternatief - toegangscontrole met BrightAnalytics

Een cloudgebaseerde oplossing biedt veel voordelen. De grootste is wellicht de betrokkenheid en het eigenaarschap die u binnen uw organisatie creëert. Met het BrightAnalytics-platform kunt u toegang geven aan meerdere mensen en beperken wat ze kunnen zien.

“Door boekhoudkundige processen te digitaliseren en automatiseren met BrightAnalytics ontstaat er meer tijd voor analyse.”
– Philippe Van den Bossche, Directeur CFO-services
VGD logo

Ons team staat klaar om u een persoonlijke en uitstekende service te bieden.

 • Heeft u verschillende bestuurders voor elk van uw rechtspersonen?

  Geef ze toegang tot alle gegevens met betrekking tot hun business unit.

 • Heeft u key account managers?

  Geef ze alleen toegang tot elk van hun eigen klanten, zodat ze kunnen opvolgen op basis van de openstaande facturen.

 • Heeft u bestuurders?

  Geef ze toegang tot alle gegevens, maar laat ze niet inzoomen op een bepaald detailniveau.

  U kunt beperkingen instellen voor elke gewenste persoon / rol.

  Dit betekent dat iedereen die toegang heeft tot het platform, onmiddellijk een 360 ° zicht heeft op de data waarin ze geïnteresseerd zijn. Het is niet meer nodig om statische Excel-rapporten te verspreiden die verouderd zijn op het moment dat u ze verstuurt.