Dankzij BrightAnalytics hebben we een helikopterview over het hele bedrijf.

-Davy Derammelaere, Zaakvoerder
"Ook al zitten we nog in een ontdekkingsfase, we weten nu al dat het de investering meer dan waard was."
- Davy Derammelaere, Zaakvoerder

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

Helikopterview over operationele werking

De prestaties van eigen medewerkers analyseren en bij te sturen waar nodig: voor Tecjobz HR Group is het essentieel. Zeker nu de West-Vlaamse rekruteringsspecialist droomt van een ambitieuze groei. Om het overzicht te behouden, kozen de directieleden Liselotte Degezelle en Davy Derammelaere voor BrightAnalytics. Naast de operationele rapportage zetten ze vandaag ook hun eerste stappen om de tool te gebruiken op het financiële vlak.

 

“Vandaag zijn we met 12, binnenkort met 14, en we willen nog verder groeien”, begint zaakvoerder Davy enthousiast. Samen met zijn levensgezel Liselotte richtte hij in 2018 Tecjobz HR Group op, dat zich specialiseert in de rekrutering van technische en logistieke profielen. Onder de naam Lagom Engineering rekruteren ze bovendien ook kandidaten voor ingenieurs- en managementfuncties. “We onderscheiden ons van andere rekruteringskantoren door onze specialisatie, maar ook door onze keuze voor één centrale locatie van waaruit we onze klanten bedienen. Van hieruit hebben we grootse plannen om verder te groeien.”

Gebruiksvriendelijk en visueel sterk

Samen met de groeiambitie en de uitdijende organisatie ontstond ook de behoefte aan een tool om alle bedrijfsprocessen te monitoren, en de controle over het geheel te behouden. “We willen een helikopterview houden over de werking van ons volledige bedrijf. Zonder een professionele tool lukt dat niet”, zegt Davy. Het is nu meer dan ooit belangrijk om snel te kunnen schakelen als ondernemer. De basis van beslissingen wordt gevormd door cijfers en een correcte analyse. Meten is weten. Zo was de stap naar BrightAnalytics was snel gezet.

Kort na de implementatie van BrightAnalytics heeft Tecjobz HR Group de operationele rapportering al volledig in gebruik genomen. “De tool geeft ons – dankzij de koppeling met hun ERP-pakket – de kans om op een zeer aangename, gebruiksvriendelijke én visueel sterke manier de prestaties van onze interne medewerkers te monitoren, zodat we kunnen bijsturen waar dat nodig blijkt. Samen met onze medewerkers gaan we heel open in dialoog over de rapportering”, legt Liselotte uit. “Bovendien geeft de operationele rapportage ons ook een beeld over welke klanten er groeien, welke vertragen, … en kunnen we zo onze commerciële evolutie opvolgen.”

Tecjobz-Davy-Zaakvoerder_BrightAnalytics

Eenvoudig zelf financiële analyses opzetten

Ook voor hun financiële rapportering rekent Tecjobz HR Group sinds kort op BrightAnalytics, maar wat dat betreft zit het bedrijf nog in een overgangsfase, zo geven de managers aan. “Vroeger werkten we met een andere tool”, vertelt Davy. “Het enige dat we daarin konden zien, waren de cijfers. Bovendien was het systeem erg log. Daarom zijn we ook voor de financiële rapportage overgestapt naar BrightAnalytics. En dat opnieuw omwille van de troeven van deze tool: de visuele kracht, het feit dat we snel zaken kunnen terugvinden, zélf analyses kunnen opzetten, zélf parameters kunnen instellen, … En dat op een zeer eenvoudige manier.” Liselotte treedt hem bij: “Bovendien hangen we niet af van een boekhouder om te weten hoever we staan. Ook al zitten we nog in een ontdekkingsfase, we weten nu al dat het pakket de investering meer dan waard was. Deze tool is zo veel dynamischer dan onze vorige oplossing en kan zo veel meer.”

Tot slot benoemen Davy en Liselotte ook nog de service van BrightAnalytics. “Omdat we zelf heel erg inzetten op service naar onze klanten en kandidaten toe, zijn we hier erg gevoelig voor. Elk IT-systeem kan natuurlijk weleens geconfronteerd worden met een technische issue. Dat gebeurt zelden bij BrightAnalytics, maar als het toch eens voorkomt, communiceren ze daar uiterst snel over, zodat wij weten dat ze op de hoogte zijn én aan een oplossing werken. Amper een half uurtje later krijgen we opnieuw een bericht dat de kwestie opgelost is. We moeten hier dus niet zelf achteraan”, zo geeft Liselotte nog mee.

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Tecjobz :

  • Dynamische, gebruiksvriendelijke oplossing
  • Visueel sterk
  • Snelle communicatie, prima service
  • Eenvoudig zelf in te stellen

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?