Op tien minuten tijd analyseren onze vertegenwoordigers de volledige geschiedenis van hun klant.

-Annemarie Bogaert, Finance Manager
"BrightAnalytics was een verademing op vlak van consolidatie."
- Annemarie Bogaert, Finance Manager

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

Duidelijke data voor doelgerichte sales

Serax ontwikkelt en verdeelt interieurdecoratie, lifestyleproducten, tableware en verlichting. De vertegenwoordigers gaan dagelijks de baan op naar een groot netwerk van winkels. Met BrightAnalytics bereiden ze sinds kort zelf hun verkoopgesprekken voor. Via het platform hebben ze alles bij de hand: actuele data per klant, collectie en zelfs internationale resultaten.

Met Axel staat momenteel de tweede generatie Van Den Bossche aan het roer bij Serax. Hun moeder maakte destijds unieke bloempotten en keramiek voor bloemisten en tuincentra. Zowat 15 jaar geleden kwamen de eerste serviezen bij het aanbod. “Eigenlijk liggen potterie en servies dicht bij elkaar”, vindt Finance Manager Annemarie Bogaert van Serax. “De materialen en vormen zijn gelijkend. Vanuit die gedachte is ons assortiment steeds verder gegroeid. Vandaag zijn er ook de bestekken, decoratie en recent de verlichtingsarmaturen.”

Eenvoudig consolideren

In oktober 2017 kwam met Buysse & Partners een nieuwe investeerder aan boord bij het familiebedrijf. Van daaruit groeide de vraag naar een eenvoudige en heldere rapportering. “Buysse & Partners had ervaring met BrightAnalytics als financiële tool en raadde het platform aan voor onze holding”, zegt Annemarie Bogaert. “Voor mij was dat een verademing. Voorheen stelde ik geconsolideerde cijfers op via de balansen, jaarrekeningen en Excellijsten. Gezien we verschillende entiteiten hebben binnen onze groep namen die consolidaties teveel tijd in beslag.”

Leidraad voor sales

De financiële mogelijkheden van BrightAnalytics worden zeker benut bij Serax. Maar vooral in de operationele pijler vonden de medewerkers een waardevolle tool voor op de werkvloer. En op de baan. Commercial Director Sebastien Van Der Elst: “Onze vertegenwoordigers hebben via dit ene platform alle waardevolle achtergrondkennis voor hun klant bezoeken bij de hand. Op tien minuten tijd analyseren ze de volledige geschiedenis van een handelaar bij Serax.” Voorheen analyseerde de binnendienst per klant de cijfers uit verschillende databanken. Nu trekken de vertegenwoordigers, met enkele klikken op het scherm, zelf interessante conclusies. “Op land-, klant-, designer- of verkopersniveau om hun eigen resultaten te evalueren. Zo zien ze bijvoorbeeld welke collecties het goed doen en welke minder. En zo weten onze vertegenwoordigers ook waar hun klanten een duwtje in de rug nodig hebben of wat bij hun succesvolle aanbod aansluit”, aldus Van Der Elst. De zogenaamde slow movers, een deel van het assortiment dat moeilijker wordt opgenomen in de winkels, detecteert de marketingafdeling snel via BrightAnalytics. Met gerichte marketingcampagnes als resultaat.

Vooroordelen counteren

Naast een leidraad voor meetings wordt BrightAnalytics bij Serax ook gebruikt om vooroordelen en foute veronderstellingen de wereld uit te helpen. In cijfers én in duidelijke visuals. “Denk maar aan collecties zoals die van Pascal Naessens, die het erg goed doet. Sommige klanten zijn ervan overtuigd dat mensen die collectie enkel kopen omwille van de naam. De cijfers tonen ook in het buitenland verkoopsucces, waar Pascale Naessens niet bekend is. De collectie slaat duidelijk aan omwille van de looks. Met één grafiek vegen we dat vooroordeel van tafel”, illustreert Annemarie Bogaert.

Groeien naar projectmarkt

Terwijl het sales- en marketingteam BrightAnalytics steeds verder integreert in hun dagelijkse toolbox, blijft Serax ambitieus naar de markt kijken. “Met onze recente verlichtingslijn groeien we verder door naar totaalprojecten. Daar ligt de toekomst. Volgend jaar komt er dus misschien wel een derde pijler, die van de projectmarkt.”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Serax :

  • Snelle consolidatie van de cijfers
  • Monitoring van specifieke klant met één muisklik
  • Actuele data om verkoopgesprekken voor te bereiden
  • Concrete cijfers en rapporten om vooroordelen te counteren
  • Snel opsporen van slow movers voor gerichte marketingcampagnes

Benieuwd naar wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?