Er is veel ruimte om zaken op maat aan te passen. Dat is voor mij de kracht van BrightAnalytics.

-Tom Lokermans, CFO
"Het basispakket voor financiële rapportages is ontzettend uitgebreid. We moesten nauwelijks iets aanpassen of toevoegen."
- Tom Lokermans, CFO

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

KPI’s én financiële performance inzichtelijk met één platform

Kennisbedrijf Quality by Design, ook gekend als0 QBD, gebruikt al een hele tijd diverse tools om de prestaties van zijn ondersteunende diensten te volgen. Gelukkig kunnen ze rekenen op BrightAnalytics om alle informatie uit die verschillende systemen te koppelen in één platform. Met enkele muisklikken brengen ze zo niet alleen de financiële situatie, maar ook de vooropgestelde KPI’s in kaart.

“Als een van onze klanten een idee heeft voor een nieuw product, begeleiden wij hen naar een effectieve productie ervan”, begint Tom Lokermans, CFO, te vertellen. “Daarbij integreren we kwaliteitsdenken al van bij de start van het productieproces. Daarnaast valideren we tools en begeleiden we klanten bij ISO-trajecten. Daarvoor zijn we met zo’n 200 medewerkers, waarvan 125 in België.”

Meerdere tools, één platform

QBD investeerde al een tijd terug in tools om de prestaties van diverse afdelingen te objectiveren en monitoren. “Zo hebben we een tool voor hr, die bijvoorbeeld inzicht geeft in ons rekruteringsproces. Maar er is ook een systeem voor de salesafdeling en daarnaast is er natuurlijk ook de financiële rapportage. Het leek ons efficiënt om dat alles te combineren op één platform, en de rapportage zo te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken.”

Het bedrijf ging dan ook op zoek naar een goede rapportage tool. “Maar het mocht ons geen fortuin kosten, en we wilden ook geen constante verdere ontwikkelingskosten. We experimenteerden met een aantal pakketten, maar zonder groot succes”, gaat Tom verder.

Op aanraden van hun fiscale experts kwam Quality by Design toen bij BrightAnalytics terecht. “En daar vonden we wel wat we zochten. Met éénzelfde platform kunnen we nu al onze rapportage uitvoeren. We hebben snel en accuraat zicht op onze financiële situatie en op een aantal KPI’s binnen diverse afdelingen. BrightAnalytics linkt namelijk de verschillende tools met elkaar. De tijd van veel verschillende rapporten trekken, is voorbij.”

Maatwerk makkelijk

Voor de financiële rapportage maakt QBD gebruik van het basispakket van BrightAnalytics, dat volgens Tom al zeer uitgebreid is. “Je kan er ontzettend veel mee doen. Na een nachtelijke update van de cijfers geeft het systeem ons de volgende ochtend zicht op de financiële performance van onze filialen. We kunnen ze naar keuze consolideren of apart bekijken, periodes instellen en zo meer. En dat allemaal op een eenvoudige manier. Voor dit onderdeel hebben we dus nauwelijks iets toegevoegd of aangepast.”

Bij de rapportage over de KPI’s van verschillende afdelingen kwam meer maatwerk kijken. “Gelukkig ging dat erg makkelijk. Het is een gebruiksvriendelijk systeem, en er is veel ruimte om zaken op maat aan te passen. Dat is voor mij de kracht van BrightAnalytics. Een bijkomend voordeel vind ik het feit dat niet alleen wij, maar ook de afdelingen zelf toegang kunnen krijgen tot het systeem. Wij maken op een eenvoudige manier rollen aan, en bepalen wie waar toegang toe heeft. Erg handig!”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Quality by Design:

  • Uitgebreid en sterk basispakket voor financiële rapportage
  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Veel ruimte voor maatwerk
  • Mogelijkheid om zelf af te stemmen wie waar toegang toe krijgt

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?