Via BrightAnalytics analyseren we sneller cijfers en spotten we evoluties.

-Benoît Maerten, CEO
"Vroeger hadden we tabellen vol cijfers. Nu zien we visuele diagrammen."
- Benoît Maerten, CEO

Modules in gebruik

Sneller besluiten met visuele rapporten

Uitzendkantoor Jobmatch ondergaat grote veranderingen. Niet alleen ruilden ze hun oude naam BIK Interim in, begin 2016 nam het management de touwtjes zelf in handen na een buy-out. De Temco-groep werd verlaten. Jobmatch staat vandaag op eigen benen. En op eigen software, want samen met de buy-out deed BrightAnalytics zijn intrede.

 

Na een overname van de volledige Temco-groep werd snel duidelijk dat interim niet langer een focus was in de nieuwe bedrijfsstructuur. Dus koos het management van BIK Interim voor een eigen toekomst, mét het interimkantoor onder de arm en een nieuwe naam: Jobmatch. “Eerlijk, de beslissing om een buy-out te doen met het management was snel genomen. We kennen allemaal het potentieel van Jobmatch”, vertelt Hilde De Bont die als COO samen met drie vennoten eigenaar is van Jobmatch.

Het uitzendkantoor telt twaalf fysieke vestigingen en twee virtuele. “De laatste drie jaar zitten we in een positieve flow met een omzetstijging van 23 tot 33 miljoen euro. We geloven in de toekomst door organisch te groeien en onze diensten uit te breiden. We zetten naast interim ook in op andere HR-diensten zoals selectie en rekrutering, projectmanagement en assessment. Door onze pijlen te mikken op KMO’s versterken we onze positie in een specifieke niche”, klinkt het veelbelovend.

Zichtbare evoluties

Bij een nieuwe bedrijfsnaam hoort in dit geval ook een nieuwe bedrijfsvoering. Eentje met een snellere besluitvorming dankzij het inperken van hiërarchie en de intrede van de financiële en operationele rapporten via het BrightAnalytics-platform. “We zitten nog in een overgangsfase. Onze klassieke rapportage blijft nog even bestaan, maar via de nieuwe software kunnen we sneller analyseren en evoluties spotten. Zowel op het niveau van klanten, marges, omzet, klantenportefeuilles als kantoren”, vertelt Benôit Maerten, CEO van Jobmatch. In volle vernieuwing is het geloof en enthousiasme groot. “Het doel was om in honderd dagen de nieuwe structuur op poten te zetten, inclusief de nieuwe bedrijfsnaam. Dat is gelukt. Je voelt aan alles dat er een positieve schwung heerst. Dat merk je ook aan het personeel. Onze medewerkers werken hier graag, de rotatie is erg laag”, aldus Benoît.

KPI versus ondernemerschap

De officemanagers ontdekken vandaag nog volop alle mogelijkheden van het platform. Eenmaal alles op punt staat krijgen kantoorverantwoordelijken een begrensde toegang tot het systeem. Op termijn worden ook de budgetten opgesteld aan de hand van de kant-en-klare analyses. “Waar je vroeger tabellen vol cijfers moest interpreteren zie je nu visuele diagrammen. Bovendien zien we meteen de resultaten van commerciële inspanningen. Zo stimuleren we het ondernemerschap van de individuele kantoren. Meer dan KPI’s is entrepreneurship een onderdeel van onze bedrijfsfilosofie.”

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?